(Gudbrandsdølen Dagningen)

– Vi opplever at vi har en etisk forpliktelse til å stå opp mot det russiske lederskapet, var Espen Falck Engelstads kommentar til E24 i mars.

På den tiden hadde Brav satt virksomheten i Russland på pause og var ment som en reaksjon på den russiske invasjonen av Ukraina, 24. februar i år.

Det norske sportskonsernet står bak flere merkevarer, men også det norske skiutstyrsmerket SWIX. Brav har konseptbutikk, lager og kontorbygg på Storhove i Lillehammer.

Siden mars har selskapets eiere tatt ytterligere grep. Eierne består av milliardæren John H. Andersen og det familieeide investeringsselskapet Ferd, og de startet salgsprosessen av det russiske datterselskapet i mai og sluttførte salget 23. juni.

Ifølge E24, har selskapet blitt solgt til selskapets ledelse. I tiden fram mot salget, har de ansatte blitt ivaretatt og de har fått lønn fram til salget ble gjennomført.

Salgssummen har ikke blitt oppgitt i rene tall, men ifølge E24 skal det være snakk om en sum rundt 50 millioner kroner.

Flere internasjonale selskap har også trukket seg ut av Russland som følge av krigen i Ukraina. Disse selskapene inkluderer Coca-Cola, Pepsi, H&M og IKEA, for å nevne noen.

Tidligere i år stoppet Orkla sin virksomhet i Ukraina.