Gå til sidens hovedinnhold

Ingen grunn til å stoppe folk i døra på Strandtorget

Mye kan tyde på at publikum følger myndighetenes råd og holder seg hjemme.

For abonnenter

Søndag 3. januar ble det presentert en rekke nasjonale tiltak for å få tilbake kontrollen på smittespredningen av koronaviruset. Tiltakene vil i første omgang gjelde i 14 dager fra og med 4. januar til og med 18. januar.

En av regjeringens anbefalinger er at alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt ha adgangskontroll.

Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallsbegrensninger og adgangskontroll.

– Vi har såpass lite kunder på senteret nå, at vi ikke trenger å stå ved inngangen og regulere innslipp av kunder, sier senterleder Erik Skjellerud.

– Ikke i nærheten engang

Senterlederen forteller at de har gjort beregninger for å finne en grense for hvor mange besøkende de kan ha inne på senteret samtidig. Beregningene er gjort ut fra kundeareal og avstand.

– Totalt for Strandtorget kan vi maks ha 4 300 personer inne samtidig. Slik trafikken er nå, er vi ikke i nærheten. Jeg tipper handelen de neste par ukene blir dørgende stille, sier Skjellerud.

Senteret har tellere i inngangen, som har kontroll på hvor mange som går inn og ut til enhver tid.

– Nærmer vi oss grensen for maksantall, får vi varsel, og kan sette inn tiltak, sier Skjellerud.

Folk fulgte rådene

Senterleder Skjellerud forteller at han er glad for at folk tar det med ro nå.

– Vi vil aller helst tilbake til normale tilstander så raskt som mulig.

Han er optimistisk, for ting kan tyde på at kjøpesenteret kunder følger myndighetenes råd og befalinger.

– Det kan tyde på at mange fulgte anbefalingene før jul og var ute i god tid. Vi så at siste halvdel av desember var roligere enn normalt. Vi registrerer at det blir en vekst i totalen uansett, og skal for all del være fornøyd med fjoråret, forholdene tatt i betraktning, sier han